FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Her kan du finne svar på en del vanlig stilte spørsmål:

Q.  Stiller dere noen krav til meg som skal begynne?

For å utøve aikido bør du være i normalt god fysisk form. Under trening utfører vi jevnlig fallteknikker, ukemi, og har du problemer med rygg eller knær kan aikido by på ekstra utfordringer! Det er ønskelig at du stiller med et åpent sinn og et ønske om å lære samt hjelpe andre med å lære. Aikido baserer seg på kontakttrening og samarbeid så et treningsmiljø der vi alle tar vare på hverandre er en forutsetning for både trivsel og fremgang.

En annen forutsetning for lærdom og fremgang er at vi alle gjør vårt ytterste for å komme på hver trening. Både for vår egen del og for klubben sin del.

Q.  Er Aikido bare for menn?

Nei, Aikido passer like godt for kvinner som for menn. Faktisk har mange kvinner en fordel i Aikido fordi de ikke kan basere seg på fysisk styrke, men finne frem til det som virkelig gjør Aikido interessant og annerledes, nemlig å være avslappet, bli ett med kraften i angrepet og samtidig ta kontroll over balansen til motstanderen.

Q.  Tar dere bare i mot nybegynnere?

Nei, har du trent Aikido tidligere er du naturligvis også hjertlig velkommen. Alle utøvere uansett nivå tas i mot med glede og går rett inn i gruppen til vanlige treningstider.

Q. Kan jeg gradere hos dere?

Ja, Koert, 4. dan Aikikai og teknisk ansvarlig i klubben, har graderingsrett tildelt av Aikikan Norge. Alle graderinger opp til sort belte, det vil si kyu-gradene, kan utføres i vår klubb.

Dan-grader, sort belte, blir utført på treningsleir med japansk instruktør tilknyttet Aikikan Norge.

Q.  Hva er nedre aldersgrense?

13 år.

Q.  Hva er de fysiske fordelene av Aikido?

Er du stiv i kroppen vil du oppleve at Aikido-treningen gjør deg mykere og mindre utsatt for lidelser forbundet med stillesittende yrker. Du vil også få forbedret koordinasjon, og når du har trent en stund og tempoet øker vil du også kunne forbedre din egen utholdenhet og styrke.